Гаражни секционни врати

Елегантните автоматични секционни врати се отварят вертикално нагоре. Така печелите повече място в и пред гаража - а и целият отвор за преминаване е на Ваше разположение. Секционните врати пасват винаги - независимо дали отворът на гаража Ви е правоъгълен или скосен, дали има сегментирана или полукръгла арка. Поради това те са идеални и за последващи модернизации.

Изберете на спокойствие вратата, за която мечтаете - конфигураторът на врати Ви предлага всички възможности. Съседният каталог съдържа обширна информация, а Вашият партньор от Hörmann ще Ви консултира индивидуално.



Добри причини да изберете гаражните секционни врати на Hörmann


Равномерно разпределение с незабележими преходи между ламелите

Гаражните врати Hörmann са с еднакво високи ламели, с абсолютно съосни и равномерно разпределени линии или касети на обшивката. Ламелите са оформени перфектно, така че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение.

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпреление на линиите/касетите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата. Доказателство за високото качество на производството на конструктивните елементи с марка Hörmann.


Хармонична визия

Перфектният облик на една врата се създава от множество дребни детайли: Например с бленди за изравняване на щурца (1) и странични каси (2) . При Hörmann тези конструктивни елементи получавате стандартно идентични на ламелите на вратата, с повърхност Woodgrain в бяло.


Подхождащи си цветово облицовки на касите

За вратите с повърхност Silkgrain или Decograin, както и за цветните врати, се предлагат като опция подходящи облицовки за касата (2) с повърхност и цвят, идентични на платното на вратата. При Hörmann блендата за изравняване на щурца (1) винаги е с облик, идентичен на визията на вратата. Така всичко е идеално съгласувано. Повече информация ще намерите на страница 58.


Съосна бленда за изравняване на щурца

При вратите LPU тази бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.







Устойчиви и при застояване на вода

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касата защитава трайно Вашата врата от евентуална корозия също и при застояване на вода, за разлика от решенията на други производители. Петата обгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда. Само това може да е ефективна дълготрайна защита. В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, който е сполучлив дори във визуално отношение.





Прекъснат термомост между касата и зида

Гаражна врата с добра топлоизолация се препоръчва особено в случаите, когато гаражът е интегриран в къщата. 
С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още и без това добрите изолационни свойства на вратата LPU. Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 %*. Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.


* При двустенна гаражна секционна врата LPU с размери: 5000 × 2125 мм



Вградена врата без праг

За улесняване влизането и излизането на хора в/от Вашия гараж се препоръчва монтиране на вградена врата. Така ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата. Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си. Това улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.




Висока степен на безопасност със защитата срещу насилствено отваряне

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост. Тази блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.






Удобно и надеждно чрез двупосочна радиотехника


Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред външната врата, за да видите дали гаражната врата се е затворила. Само с едно натискане на бутон установявате по цвета на LED- индикацията на дистанционното управление HS 5 BS дали Вашата гаражна врата е затворена. По желание следващото натискане на бутон* може да затвори гаражната врата.

* При липса на директен визуален контакт с вратата е необходима фотоклетка.





Със стабилен обхват, без смущения

Новата, екстремно сигурна заключваща технология BiSecur Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум и е надеждна колкото онлайн банкирането.








Ексклузивни дистанционни управления

При новите, ексклузивни дистанционни управления BiSecur освен черната или бяла гланцова повърхност с пиано лак, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.

Новите дистанционни управления BiSecur на Hörmann са отличени от международно жури за техния ексклузивен дизайн.

Изображение горе: Дистанционно управление HS 5 BS с предлагана като опция стойка за дистанционно управление.